Het ketogeen dieet gebruiken voor afvallen

admin december 3, 2014 0

Het klassieke ketogeen dieet wordt oorspronkelijk gebruikt voor het tegengaan van epilepsieaanvallen bij kinderen. Het wordt tegenwoordig ook steeds vaker gebruikt om af te vallen. Het ketogeen dieet heeft goede eigenschappen om het te gebruiken voor het verliezen van gewicht. De belangrijkste eigenschap van het ketogeen dieet is dat het gebruikt maakt van ketose. Ketose is een metabolische staat van het lichaam waarbij het lichaam vetten gebruikt als brandstof in plaats van glucose. De lichaamsvetten nemen hierdoor snel af. Een ander bekend dieet die gebruik maakt van ketose is het koolhydraatarme Atkins dieet.

Atkins dieet

Het Atkins dieet is al meer dan tien jaar een enorm populair dieet. Het dieet werd voor het eerst populair in de jaren 90. Het dieet werd beschreven in het boek “Dr. Atkins New Diet Revolution”. Dr. Atkins publiceerde het eerste Atkins dieet boek al in 1972. In dit boek staan de voordelen van ketose op het verliezen van gewicht al beschreven.

Voordelen van het ketogeen dieet

Afvallen met het ketogeen dieet is effectief om de vetten op het lichaam te verminderen. De vetten verminderen sneller dan bij andere diëten. De beginfase van het dieet is voor veel mensen moeilijk. Men moet wennen aan het eten zonder koolhydraten. Er treedt meestal vermoeiheid op en een gevoel van afwezigheid. Deze bijwerkingen verdwijnen als het lichaam gewend raakt aan de vetten als brandstof. Degenen die het dieet gevolgd hebben ervaren meer concentratie, minder honger en het verlangen naar zoetigheden is minder.

Leave A Response »