De voordelen van afvallen met fysiotherapie

admin mei 25, 2015 0

Als je overtollig gewicht wil verliezen, zijn er verschillende manieren om te starten met afvallen. Eén van de manieren om overtollige kilo’s kwijt te raken, is door naar de fysiotherapeut te gaan en hier ondersteuning te vragen voor jouw strijd tegen het overtollige gewicht. Ben je benieuwd of afvallen met fysiotherapie iets voor jou is? Lees dan meer over de voordelen van dit verschijnsel in dit artikel en bepaal aan de hand van deze informatie of afvallen met fysiotherapie, bijvoorbeeld een fysiotherapeut in Ede, ook iets voor jou is.

Voordeel 1: altijd onder begeleiding trainen

Wil je afvallen door te sporten, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan kan het verstandig zijn om advies te vragen aan een gespecialiseerde fysiotherapeut bij het afvallen. Een fysiotherapeut weet niet alleen precies hoe het proces van afvallen in zijn werking gaat, maar kan je ook van A tot Z begeleiden in het proces van het verliezen van de overtollige kilo’s. Vooral als je nog nooit hebt gesport of al lang niet meer hebt bewogen en geen idee hebt hoe je moet beginnen, is het vragen van ondersteuning bij een fysiotherapeut een slimme zet.

Voordeel 2: het is een opstapje naar zelfstandig trainen

Een ander voordeel van afvallen met fysiotherapie is het feit dat je op deze manier leert zelfstandig te trainen. Heb je bijvoorbeeld enkele weken of maanden met een fysiotherapeut getraind, dan weet je precies wat je moet doen als je in je eentje gaat trainen. In feite krijg je een spoedcursus slim afvallen en kun je alle kennis die je opdoet voor de rest van je leven gebruiken.

Voordeel 3: je gebruikt altijd een verantwoord trainingsprogramma

Als je alleen gaat sporten en niet precies weet wat je moet doen, is de kans groot dat je te veel gaat sporten of op een verkeerde manier gaat sporten. Dit kan betekenen dat je niet afvalt, terwijl je wel heel veel sport. Of dat je zo veel sport, dat je te maken krijgt met een vervelende blessure en uiteindelijk helemaal niet meer kan sporten. Wil je op een verantwoorde manier sporten met een verantwoord trainingsprogramma, dan wordt aangeraden om advies te vragen aan een fysiotherapeut. Een fysiotherapeut weet namelijk precies hoe een verantwoord sportprogramma eruit ziet en kan zelfs een sportprogramma op basis van jouw persoonlijke situatie opstellen, dus op deze manier weet je zeker dat je op de juiste manier sportief bezig bent.

Voordeel 4: trainen met een groep werkt motiverend

Als je bij de fysiotherapeut gaat afvallen, train je vaak in een groep. Sommigen vinden dit misschien een onprettig idee, maar trainen in een groep werkt wel motiverend en stimulerend. Train je in een groep, dan geef je bijvoorbeeld minder snel op tijdens de ene zware sportactiviteit dan wanneer je alleen traint. Op deze manier kan trainen in een groep bevorderend werken op het afvallen, waardoor je sneller resultaten boekt.

Leave A Response »