Afvallen met het paleo dieet

admin maart 25, 2017 0

Steeds meer mensen hebben overgewicht, zeker de laatste jaren is dit sterk toegenomen. Ze noemen overgewicht ook wel een welvaartsziekte, dit komt doordat er sinds de industriële revolutie steeds meer fabrieken kwamen waar producten en voedsel werden geproduceerd. Hierdoor nam de lichamelijke beweging van veel arbeiders af, veel werd namelijk in die tijd geautomatiseerd. Daarnaast veranderde ons voedingspatroon, dit in combinatie met minder lichaamsbeweging zorgde er al snel voor dat mensen zwaarder werden.

 

Verschillende diëten en afslank methoden

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende diëten en afslankmethodes dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Het paleo dieet wordt de laatste jaren steeds populairder, dit komt doordat het meer een lifestyle is dan een dieet. Een dieet is namelijk maar tijdelijk en het paleo dieet volg je voor onbepaalde tijd. Eigenlijk maak je aanpassingen in je huidige eetpatroon, wat zorgt voor een gezondere levensstijl en een betere gezondheid.

 

Wat is het paleo dieet?

Het paleo dieet noemen ze ook wel het paleolithisch dieet of holbewoner dieet, dit komt omdat het voedsel wat ze in het paleolitische tijdperk, oftwel de steentijd aten, de basis vormt voor het paleo dieet. Het paleo dieet bestaat voornamelijk uit natuurlijke voedingsmiddelen, gebasseerd op wat onze verre voorvaderen aten toen ze nog leefden van de jacht en alles wat ze konden vinden en plukken. Alles wat ze destijd konden vinden, vangen of plukken past dus in het paleo dieet. Dit zijn voedingsmiddelen als groenten, fruit, eieren, noten en natuurlijke oliën zoals olijfolie en kokosolie. Producten die niet binnen het paleo dieet passen zijn granen, peulvruchten, zuivel, zout, geraffineerde suikers of bewerkte oliën.

 

Het paleo dieet legt de focus op onbewerkte, pure producten zoals de natuur het bedoeld heeft. Je eet dus niet meer uit voorverpakte zakjes en pakjes, maar maakt zoveel mogelijk zelf met verse producten en ingrediënten. Dit is ook de rede dat het paleo dieet zo populair is. Je kunt in principe alles eten wat je wilt en kunt alles zelf maken. Veel mensen passen de paleo regels naar hun eigen voorkeuren aan, want de producten zijn niet ‘verboden’, het wordt alleen afgeraden. Een bekende regel is dan ook de 80/20 regel. 80% paleo en 20% eigen invulling, zodat je ook nog lekker uit eten kunt gaan en kunt genieten van hapjes op verjaardagen en feestjes.

 

Meer beweging past binnen het paleo dieet

Het paleo dieet richt zich dus op de voeding van onze voorouders, maar ook meer beweging is daarom belangrijk. In de steentijd moesten mensen werken voor hun eten, ze konden niet zomaar naar de supermarkt om daar hun boodschappen te halen. Zij kregen dus veel meer beweging dan wij tegenwoordig. Het is daarom aan te raden om meer te bewegen en te sporten. Je kunt hier voor een op maat gemaakt trainingsschema laten maken. Je kunt ook zelf al beginnen door de fiets te pakken in plaats van de auto of meer te wandelen. Het hoeven niet in eens drastische veranderingen te zijn, kleine veranderingen kunnen al veel voor je lijf betekenen.

Leave A Response »