Afvallen met het cambridge dieet is dat wel zo slim?

admin december 27, 2015 0

Het is een komen en gaan van diëten. Allemaal beweren ze dat je er mee zult gaan afvallen met blijvend resultaat. Maar is dit wel zo en is het wel zo gezond? In dit artikel ga ik het hebben over het cambridge dieet.

Waar komt het cambridge dieet vandaan?

Het cambridge dieet is in 1970 bedacht door Dr. Alan Howard. Hij had als doel om mensen zo snel mogelijk te laten afvallen. Hierbij heeft hij niet veel nagedacht over de mogelijke bijwerkingen op het gebied van de gezondheid van je lichaam.

Wat is het cambridge dieet?

Tijdens het dieet zal je lichaam in ketose toestand komen. Je krijgt tijdens het dieet alleen maar vloeibare voeding. Denk hierbij aan soep,  pap en shakes. Dit doe je 3 keer per dag en voor de rest eet je helemaal niks. Nou kun je wel nagaan dat het niet echt prettig is om elke dag maar 3 maaltijden te eten en dan ook nog eens alleen maar vloeibaar.

Waarom beginnen veel mensen met het cambridge dieet?

Dat is eigenlijk vrij simpel. Mensen willen snel resultaat en hebben vaak maar weinig geduld. Met het cambridge dieet zal je snel gaan afvallen. En dat is toch wat je wilt en zelfs zo graag dat het even niet uitmaakt wat het precies doet voor je gezondheid.

Waarom adviseer ik toch om niet te beginnen met het cambridge dieet?

Dat is ook weer heel simpel Er zijn gewoon veel betere diëten om gewicht te verliezen op een gezondere manier. Tijdens het cambridge dieet heb je een grote kans op gezondheidsklachten omdat je gewoon te weinig voeding binnenkrijgt. Wil je een paar kilo afvallen voor een gelegenheid die eraan zit te komen. Dan zou je eventueel kunnen meedoen aan het cambridge dieet. Maar voor de lange termijn zijn er veel betere opties. Bijvoorbeeld het slanker leven plan van vitadis. Dit is al jaren het beste dieet van Nederland. In dit dieet zal je vooral eiwitrijk voedsel eten. Ook staat de gezondheid van de mensen hoog in het vaandel vitadis.

Leave A Response »